Wereld Dieren Loterij gaat strijd aan met dierenleed

Wereldwijd worden wilde dieren mishandeld en misbruikt. Om het lot van deze dieren te verbeteren wordt de Wereld Dieren Loterij georganiseerd. De loterij opbrengsten worden besteed aan het beschermen van alle dieren wereldwijd, waaronder de campagne Wildlife – Not Entertainers.

Ruim 550.000 wilde dieren lijden dagelijks onder wrede en meedogenloze toeristische attracties. Vaak worden zij al als jong bij hun moeder weggehaald. Tijdens het africhten, worden de dieren fysiek en psychisch zo mishandeld, dat ze een toerist op hun rug toelaten voor een rit, trucjes opvoeren of poseren voor vakantiekiekjes. Ze worden de rest van hun leven vastgeketend of in kooien gehouden. World Animal Protection zet zich overal ter wereld in om wilde dieren in het wild te houden. Waar ze horen.

“De afgelopen periode heeft World Animal Protection succesvolle campagnes gevoerd tegen de uitbuiting van wilde dieren, de uitdaging is zo groot dat extra fondsen nodig zijn. Samen met de deelnemers van de Wereld Dieren Loterij gaan we deze wrede attracties terugdringen. Met een betaalbaar lot, steunt men de campagne ‘Wildlife – Not Entertainers.’ en maakt de deelnemer tevens kans op vele prijzen” aldus Pascal de Smit algemeen directeur van World Animal Protection Nederland. “Zo wint iedereen”. Half juli start de verkoop van de loten. De hoofdprijs van de loterij valt, tijdens de 12e trekking, toepasselijk op 4 oktober, Dierendag.

World Animal Protection werkt voor de uitvoering van de loterij samen met LOTNL. Zij maken het voor alle goede doelen mogelijk om binnen de wettelijke kaders fondsen te genereren door het organiseren van een eigen loterij.

Kijk voor meer informatie op onze website werelddierenloterij.nl

of worldanimalprotection.nl, lotnl.nl